Spørgsmål og svar (FAQ)

Hvor længe holder effekten af det temperatur-regulerende stof i TEMPRAKON®?

Effekten af TEMPRAKON®-teknologien forsvinder ikke. Den slides ikke og den forsvinder heller ikke i vask.
– Så du kan trygt anvende TEMPRAKON® i mange år og have glæde af den aktive temperatur regulering.

Hvorfor er der forskellige TEMPRAKON®-dyner, når de er temperatur-regulerende?

Som mennesker har vi alle forskellige behov og derfor skal man også have mulighed for at vælge den dyne som passer sit behov.
TEMPRAKONs aktive materiale giver en fin-justering af din komforttemperatur, men for at du kan holde varmen har du brug for isolering som kan holde dig varm. Vælg derfor din dyne i en korrekt varmeklasse.

Kan jeg føle hvilken side der skal vende mod kroppen, når jeg tager dynen over mig?

TEMPRAKON® ADVANCE har en aktiv side, som du kan kende på den MØNSTREDE overflade. Den kan også let føles ved, at lægge en hånd på hver side. Den hånd som er på den aktive side, vil efter ganske få sekunder begynde at føles en smule koldere hvorimod den anden side føles uændret eller en smule varmere. Det er vigtigt, at den aktive side af dit TEMPRAKON® ADVANCE vender MOD kroppen, for at få optimal temperatur-regulering. TEMPRAKON® COMFORT yder aktiv temperature regulering fra fyldet indeni, så her har det ingen betydning hvordan den vendes.

Hvorfor er der ikke TEMPRAKON® på begge sider?

På den aktive side af TEMPRAKON®-produkterne, markeret med rød kant og skrålabel, er der et ekstra lag stof. Dette lag, indeholder alle de mikroskopiske små voks-kugler som yder temperatur reguleringen, men stoffet er også med til at gøre dynen/puden en lille smule stivere. Ved kun at have stoffet på den ene side, som skal vende mod kroppen, får du glæde af temperatur reguleringen og bibeholder blødheden, som du kender fra en normal dundyne eller dunpude.

Hvordan får jeg det optimale ud af TEMPRAKON®?

For at få optimal virkning fra TEMPRAKON®, anbefaler vi at du ”bygger en rede” med TEMPRAKON®. Således at du både har TEMPRAKON® på over- og underside. Det er vigtigt for din søvn, at du har en jævn temperatur hele natten, men også at dine soveprodukter kan hjælpe med at lede fugtighed væk fra din krop i løbet af natten. Mennesker sveder normal mellem ½ – 1 liter om natten!

Kan man ryste sin dyne forkert?

Ja det kan man faktisk. Hvis man altid ryster sin dyne fra samme ende, eks. fodenden, så vil dunfyldet flytte sig til den modsatte ende ( op mod brystet ). Derfor anbefaler vi at man ryster dynen fra siderne.

Jeg sveder meget om natten, kan en TEMPRAKON®-dyne køle mig ned?

TEMPRAKON® er ikke et klimaanlæg og kan ikke køle ned. Derfor er det vigtigt at man vælger en dyne, som passer i ”varmeklasse”. Hvis man har det meget varmt og er en varm person, så skal man vælge en let dyne (mindre fyld vægt) og hvis man er en frossenpind, så bør man nok vælge en vinter dyne.
– TEMPRAKON® kan hjælpe med at udjævne temperaturudsving, da teknologien har evnen til at optage og gemme varme og igen frigive den når der er behov for det.

Vaskes den temperatur regulerende effekt ud i vaskeprocessen?

Nej. Effekten af TEMPRAKON®-teknologien forsvinder ikke ved vask og den slides ikke. Så du kan trygt anvende TEMPRAKON® i mange år og have glæde af den aktive temperaturregulering.

Hvorfor føles dynen kold når jeg tager den over mig?

Lige når man kravler under dynen, kan det føles en smule koldere de første 10-20 sekunder. Det er den tid det tager inden TEMPRAKON® begynder at tilpasse sig kroppen og temperaturen.

Hvordan kan se jeg, om min TEMPRAKON dyne er vendt rigtigt?

Den aktive side af TEMPRAKON® ADVANCE har en MØNSTRET SIDE, som skal vende mod kroppen. TEMPRAKON COMFORT vender rigtig altid, da det aktive materiale er indeni.

Jeg har lige købt en TEMPRAKON dyne og sveder meget om natten – hvorfor det?

Tjek først om du måske har vendt din TEMPRAKON-dyne forkert. Husk at TEMPRAKON dyner findes i forskellige varmeklasser, måske har du fået anskaffet en for varm dyne. Vurder om du har det rigtige materiale at ligge på. Hvis du ligger på en skummadras eller andet materiale, som ikke kan afhjælpe fugtighed, kan dette give svedproblemer.

Hvordan adskiller en TEMPRAKON dyne sig fra en alm. dyne?

En alm. dyne kan være blød og lækker, med fine hvide dun og det fineste vår i bomuld – men den kan også være varm. Vi kender nok alle hvordan det er. Pludselig skal vi have foden udenfor dynen, eller dynen skal næsten helt af – og kort tid efter skal vi have hele kroppen under dynen igen. TEMPRAKON® med aktiv temperaturregulering afhjælper dette. TEMPRAKON®-teknologien har en unik evne til at optage og gemme varme og senere frigive den når der er behov for det. Du slipper for at vende og dreje dig, fordi det enten er for varmt eller for koldt.

Hvordan vælger jeg den rigtige TEMPRAKON®-dyne?

Som mennesker har vi alle forskellige behov og derfor skal man også have mulighed for at vælge den dyne som passer sit behov. Derfor er det vigtigt at man vælger den rigtige ”varmeklasse”. Hvis man har det meget varmt og er en varm person, så skal man vælge en let dyne (varmeklasse 1 med mindst fyld vægt). Hvis man derimod er en frossenpind, så bør man nok vælge en varm dyne (varmeklasse3). TEMPRAKON hjælper med at udjævne gemme varme og igen frigive når der er behov for det.